Sommige mensen vinden een tuinarchitect nog steeds overbodig. Waarom dan eigenlijk een tuinarchitect onder de arm nemen ?
We zorgen voor een ontwerp naar uw stijl : met uw ideeën en voorkeursplanten maar met onze ervaring en kennis in verwerkt.

Heeft u totaal geen ideeën of inspiratie en laat je ons de vrije keuze? Dan krijgt u van ons een tijdloos ontwerp met een stevige structuur, borders op kleur, een tuin waar iedere maand iets anders te beleven valt & onderhoudsvriendelijk. Kortom, een leefruimte die een meerwaarde betekent voor uw huis en grond.

U heeft geen verplichtingen naar uitvoering toe, zo kan u een eerlijke prijs bedingen bij een aannemer van uw keuze. Tuinliefhebbers kunnen zelf aan de slag (al dan niet volledig) en zullen achteraf nog intenser van het resultaat genieten.

De tuin kan in verschillende fases aangelegd worden, toch is het eindresultaat een perfect geheel. Zo kan het budget gespreid worden en weet je waar je aan begint.
Onze werkwijze : wat krijgt u van ons ?
Eerst is er een vrijblijvend gesprek om ideeën uit te wisselen, uw wensen te aanhoren, de bestaande toestand te bekijken en een prijs af te spreken.

Bij akkoord wordt alles gemeten, uiteraard worden alle waardevolle elementen in het ontwerp verwerkt. Er volgt een voorontwerp, een duidelijk visueel plan, voor iedereen leesbaar gemaakt met perspectiefschetsen. Het plan staat nu ter discussie en kan gewijzigd worden tot uw volledige goedkeuren.

Uitvoeringsplan: het goedgekeurde plan wordt uitgewerkt tot een uitvoeringsplan. Hierop vindt u de maten, planten en materialen. Daarnaast zijn er ook onderhoudsfiches. Hier vindt u alles terug van aanleg tot onderhoud van de planten. Er gaat ook bijzondere aandacht naar milieuvriendelijke methodes om ziekten en plagen te bestrijden.

Nazorg: een beperkte opvolging is altijd inbegrepen. Telefonische bijstand achteraf kan steeds. Een volledige opvolging ter plaatse kan vooraf aangevraagd worden.

Kostprijs: de kostprijs van het tuinontwerp is uiteraard afhankelijk van de grootte van de tuin en de intensiteit van de opdracht. Toch denken nog veel mensen onterecht dat een tuinarchitect niet vor hun budget is, en dit zal tich best meevallen. Wanneer u na enkele jaren zelf experimenteren de verkeerde haag, te grote bomen en ziektegevoelige planten koos, is dit bedrag al ruim overschreden.

→ Terug